Wat?

Zelfverdediging voor kinderen is gebaseerd op Krav Maga, het meest efficiënte zelfverdedigingssysteem ter wereld. Krav Maga is haar pure vorm is echter te agressief en daarom bieden we een aangepaste versie waarbij alles wat tot een verkeerde beslissing zou kunnen leiden werd vervangen.

De nadruk ligt op het ontwijken van gevaar (in alle vormen). We besteden daarbij aandacht aan detectie van verdacht gedrag, beleefd assertief communiceren en veilig vluchten. Daarnaast leren we de kinderen ook ontsnappen uit moeilijke situaties. Ze leren wegkomen uit allerlei grepen zonder uit het oog te verliezen dat hun tegenstander groter en sterker kan zijn.

Onze zelfverdediging is realistisch, geen greepjes, geen rituelen, geen choreografieën, geen nutteloze bezigheidstherapie maar functioneel fysieke elementen en praktijksimulaties. Door de opbouw van de lessen is er niet alleen plaats voor bewegen maar ook voor denken.

Ons doel is niet om uw kind te transformeren in een soort mini-Rambo of vechtersbaas maar in een zelfzekere jongere die de juiste beslissingen kan nemen in een crisissituatie.

Terwijl uw oogappel traint kunt u genieten van een gratis koffie of thee in onze cafetaria. Ondertussen kunt u op een TV scherm zien wat de groep doet.

Opgelet: de lessen gaan enkel door in het Nederlands. Ook onderling worden geen andere talen gesproken, en we kunnen geen rekening houden met geloofsovertuigingen. Jongens trainen met meisjes. De sfeer is belangrijk. Storende elementen en macho’s of ettertjes met geldingsdrang worden zonder pardon buitengezet.

 

%d bloggers liken dit: